Älskar du att laga mat?

Älskar du att laga mat?

Något som många har svårt för som unga är att veta vad de vill jobba med. Första jobbet kanske inte är något man vill jobba med hela livet, utan det är mest till för att tjäna lite pengar och få erfarenhet. I vissa fall händer det att man gillar sitt första jobb, vilket slutar i att man blir kvar där under många år framöver. Har du gått ut gymnasiet finns det goda chanser att ta sig in på olika universitetsutbildningar för att kunna utbilda sig till det man drömt om, men då gäller det såklart att man har en klar bild av vad man vill bli innan man lägger sin tid på utbildning.

Hur vet jag vad jag vill bli?

Det är inte lätt att svara på, men du har säkert en hobby eller någon aktivitet som du gillar att göra. Då kan det vara en god idé att ta reda på om det finns någon utbildning som är relaterad till aktiviteten. En sådan aktivitet kan exempelvis vara träning, matlagning eller att mecka med bilar. I mitt fall så var det matlagning.

Jag har ända sedan tidiga tonåren varit den som stått vid familjens grill och blivit riktigt duktig på att grilla. Att detta skulle vara starten på en karriär hade jag då ingen aning om. Den bästa känslan som fanns var att få så många positiva kommentarer från vänner och familj. Jag fick då idén att utbilda mig inom kockyrket och på så sätt få fler av dessa positiva kommentarer från andra människor. Att få bekräftelse på när man gör något bra har ända sedan dess varit min drivkraft och motivation att bli bättre. På mitt jobb använder jag i dagsläget inte en kolgrill i köket, utan jag får nöja mig med andra redskap. Hemma i trädgården finns grillen fortfarande kvar och används lika flitigt som den alltid gjort.