Informationsskyltar som leder dina elever rätt

Informationsskyltar och insynsskydd fönster som ser ut som ett frostat glas fönster
Informationsskyltar och insynsskydd fönster som ser ut som ett frostat glas fönster

Skapa bättre skolmiljö med insynsskydd för fönster och praktiska informationsskyltar, som leder dina elever rätt. När allt fler skolor har infört möjligheter till studier hemifrån, liknar det företagens hybridarbetsmodeller. Med rätt verktyg och lokaler i undervisningen går det att lösa detta med både modern teknik och med bra möteslokaler för videomöten.

Du kan även underlätta för eleverna att hitta rätt lokal och informera om lektionen eller om att videomötet har startat. Detta kan du göra med praktiska informationsskyltar, som stör ej skyltar eller ledigt upptaget skyltar för bokade lokaler.

Sätt upp tydliga företagsskyltar: Om du arbetar i ett delat utrymme kan du sätta upp en skylt som visar när du är i telefon eller sitter i ett möte. Detta bidrar till att minska avbrotten och gör det tydligt att du inte är tillgänglig utan att eleven får invänta tills mötet är över.

Använd hörlurar när du har videomöten med eleverna: Hörlurar är ett bra sätt att signalera att du inte vill bli störd men även för att dina elever ska få bästa ljudupptagningen. Om du är orolig för att vara alltför distraherad av omgivande klassrum så kan du vid distanssföreläsningar, överväga att helt använda trådlösa hörlurar som tar bort brus så att du fortfarande kan höra din omgivning och röra dig fritt.

Välj din distansundervisningsplats med omsorg: När du arbetar i ett gemensamt utrymme är det viktigt att du väljer din plats med omsorg. Välj en plats bort från områden med mycket trafik och försök att placera dig så att du inte står med ansiktet mot dörren. Detta bidrar till att minska distraktioner och ger dig lite avskildhet.

Men det kan även underlätta med att skaffa ett bra insynsskydd för fönster som exempelvis att välja ett frostat glas för fönster, vilket finns i praktiskt vinyl som appliceras på vanligt fönsterglas. Detta är en betydligt smidigare lösning än att etsa glaset, för att få den frostade effekten och den är lätt att ersätta vid behov.