Hoppa till innehåll

Jobba som personlig assistent

Är du ute efter att jobba med något som ger tillbaka i form av glädje och lycka? Vill du hjälp folk som verkligen behöver hjälp? Då kan personlig assistent vara jobbet för dig. En personlig assistent är en assistent i vardagen för en person med omfattande funktionsnedsättningar för att göra saker som personen hade gjort utan funktionsnedsättningarna. Det kan vara allt ifrån att hjälpa till att städa hemma, åka handla mat, fixa i trädgården, i princip alla vardagssysslor. Åt yngre personer kan det vara att följa med till skolan och vara ett stöd där, hjälpa till med läxor. Det är helt upp till personen som behöver assistent hur den personen lever och har för intressen.

Att jobba som personlig assistent behöver inte nödvändigtvis betyda att du som arbetstagare behöver ha en utbildning. Utan det är något som helt beror på personen, har personen speciella behov som kräver att man är utbildad så behöver man självklart en utbildning. Det finns ett ständigt behov av nya personliga assistenter och VH assistans är några utav dem som behöver förstärkning.

Fundera över varför du vill jobba som personlig assistent och varför just du skulle passa som det. Tycker du om att arbeta med människor? Är du en person som inte alltid behöver vara i centrum utan kan låta någon annan ta plats? Då kan du vara rätt person för ett meningsfullt och utvecklande jobb!