Kan jag ta med min hund till universitetet?

Kan jag ta med min hund till universitetet?

Om du är student med hund undrar du kanske om du får ta med dig din lurviga vän till campus. Svaret är… det beror på! Vissa universitet tillåter studenter att ta med sig sina hundar, men andra gör det inte. Om du är osäker på om din skola tillåter hundar på campus eller inte är det bäst att kolla med administrationskontoret. I många fall kan dock studenterna lämna sina hundar på hunddagis i Stockholm medan de är borta på lektioner. Detta kan vara ett bra alternativ för dem som inte har någon annan som kan ta hand om deras husdjur medan de är upptagna med att studera!

Hur länge får jag lämna hunden hemma?

I Sverige är det lagstadgat att du inte får lämna din hund ensam hemma i mer än 12 timmar. Om du ska vara borta från hemmet längre än så måste du hitta någon som kan ta hand om ditt husdjur. Detta kan vara en utmaning, särskilt om du inte bor i en storstad. Det finns dock några alternativ som du kan välja mellan.

Du kan:

  • Be en vän eller familjemedlem att komma över och se till din hund medan du är borta.
  • Anlita en professionell djurskötare som kommer och stannar med din hund medan du är borta.
  • Ta din hund till ett hunddagis.
  • Lämna din hund hos en granne.

Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att din hund blir väl omhändertagen när du är borta! Att ha ett husdjur kan vara ett stort ansvar, men det kan också vara mycket givande. Så om du funderar på att ta med dig en lurvig vän till universitetet, gör din research och se om det är rätt beslut för dig.

Hunddagis på Östermalm i Stockholm

Om du letar efter ett hunddagis i Stockholm är Östermalm ett bra ställe att börja. Det finns flera alternativ att välja mellan, och alla erbjuder en hög nivå av vård för ditt husdjur. De flesta hunddagis på Östermalm erbjuder en mängd olika tjänster, som promenader, utfodring och leka med din hund. De har också en kvalificerad personal som kan ta hand om ditt husdjur när du är borta.