Hoppa till innehåll

Licenstagare inom Atlaskotan – behandling som motverkar migrän & huvudvärk

Om du ofta har huvudvärk och migrän kan det vara ett tecken på en nerv eller en skada som pressas från området där skallen vilar mot atlaskotan. Det finns behandlingar som kan motverka både huvudvärk och migrän, men också andra problem som domningar i hand och fötter och i vissa fall illamående. Atlaskotan utför dessa behandlingar med en metod som kallas ATLANTOtec-metoden.

Att vara licenstagare inom Atlaskotan innebär att du kan behandla andra med ATLANTOtec-metoden. Metoden är unik och effektiv vilket ger resultat hos de personer som behandlas. Hos Atlaskotan kan du göra en intresseanmälan för att bli licenstagare. I konceptet ingår både utbildning och uppstart.

Behandlingen fortskrider enligt följande: Behandlingen börjar med att fylla i ett frågeformulär om dess nuvarande hälsotillstånd och känslor. Eftersom behandling innebär vissa risker hos kontraindicerade personer, behandlingar utförs inte på dessa människor, det kan vara allt från personer som har haft cancer till svår osteoporos. Nästa steg i behandlingen är att undersöka nackmusklerna för att mäta förmågan att vrida huvudet. Behandlingen utförs sedan med en speciell vibrationsanordning som ger djupa effekter på musklerna. Detta används i samband med infraröd värme för att behandla muskler, bindväv och leder runt atlaskotan. När den infraröda värmen har värmt musklerna används en djupverkande vibrationsmassage som masserar musklerna från punkt till punkt.