Skaffa dig rätt kompetens med fallskyddsutbildning

Fallskyddsutbildning av erfarna arbetsklättrare
Fallskyddsutbildning av erfarna arbetsklättrare

När det kommer till utbildningar och fallskyddsutbildningar och takarbetesutbildningar så är det bra att gå direkt till källan för att lära sig mest. Genom att välja en utbildningssamordnare inom fallskyddsutbildning som även arbetar med detta praktiskt så kommer du som kursdeltagare ha bättre nytta av hela utbildningen.

Du kommer få renodlade tips från vana utförare och på så sätt skapas rätt förutsättningar för ditt arbete och du kan känna dig säkrare som utförare. Det finns lite olika utbildare inom fallskyddsutbildning i Stockholm och det beror mycket på att det där oftast finns ett stort behov av snabba fasadrenoveringar. Men även fasadtvättar och fasadmålningar som inte kräver allt för mycket av ställningar och skylifts.

Vad skiljer en arbetsklättrare från en ställningsarbetare

En yrkesklättrare inom arbetsklättring, utför med samma säkerhet ett renoveringsarbete som en ställningsarbetare. Detta genom att använda sig av klätterteknik och ett effektivt reparbete istället för arbete från skylift och ställning. Vid vissa renoveringar kan det vara svårt att nå vissa delar av fastigheten men genom att arbetsklättring och det som kallas höghöjdsarbete är det nu möjligt att utföra fler moment på kortare tid.

Ibland kan det till och med vara som så att det är en större fasad men utspritt renoveringsbehov exempelvis fogning eller lagning av fönster på olika ställen av fasaden, där det inte skulle vara en effektiv lösning med byggnadsställning och en skylift inte kan nå eller behöver blockera trafiken. Fasadmålning är även ett sånt exempel som skulle kunna göras gällande, att måla områden kring fönster eller utföra förbättringsarbetet kan utföras snabbare än vad det skulle ta att lösa det genom ställningsarbete.

Fallskyddsutbildning och takarbetesutbildning är två bra utbildningar att ha med sig när man ska utföra arbete på högre höjder, vilket egentligen gäller för det flesta tak. Genom att använda rätt typ av skydd och arbetssätt så går det att tidigt analyser sig fram till risker för att sedan kunna utföra arbetet på ett så säkert sätt som möjligt.