Skapa en fridfull oas i ditt hem med hjälp av konstväxter och växtväggar

Skapa en fridfull oas i ditt hem med hjälp av konstväxter och växtväggar

Att skapa en fridfull miljö där du kan koppla av och studera i lugn och ro är en prioritet för många av oss. Att omge oss med grönska och natur kan ha en lugnande effekt och ge oss både energi och inspiration. Men vad händer när vi inte har möjlighet att ha riktiga växter i våra hem? Konstväxter och växtväggar kan vara ett bra alternativ för att ändå skapa den avkopplande miljö du vill ha. I den här bloggen går vi igenom fördelarna med konstväxter och växtväggar samt hur du kan använda dem för att skapa en fridfull oas hemma.

Fördelarna med konstväxter

Konstväxter är perfekta för dig som vill ha grönska i ditt hem men kanske inte har möjlighet att ta hand om riktiga växter. Fortsättningsvis tänker vi på fördelarna med konstväxter.

 1. Låg underhållsgrad: Konstväxter kräver minimalt med underhåll jämfört med riktiga växter. De behöver inte vatten, solsken och du behöver inte köpa gödsel eller beskära dem.
 2. Ingen risk för allergier: Det finns ingen risk för allergier med konstväxter eftersom de är helt fria från pollen.
 3. Långvarigt liv: Konstväxter är i princip underhållsfria så länge du tar hand om dem på rätt sätt. De behöver städas ibland, men det är allt som behövs för att hålla dem fräscha.

Fördelarna med växtväggar

När det gäller växtväggar är de väggpaneler med naturliga eller konstgjorda växtinslag, som monteras på ett speciellt bärarsystem. Här är några fördelar med dem:

 1. Skapar en avkopplande miljö: Växtväggar ger en avkopplande miljö med gröna växter inomhus och en känsla av att vara utomhus.
 2. Bra för luftkvalitén: Växtväggar är kända för att förbättra luftkvaliteten inomhus genom att avlägsna föroreningar och skadliga kemikalier.
 3. Platsbesparande: Om du vill ha en grön inredning men inte har mycket utrymme, så är växtväggar ett utmärkt alternativ. Du kan skapa en hel vägg full av växter utan att behöva offra mycket utrymme.

Så här skapar du dig egen oas hemma

Så nu när du vet fördelarna med konstväxter och växtväggar är det dags att skapa din egen oas. Så här kan du göra det:

 1. Skapa en grön hörna: Skapa ett hörn i rummet med några konstväxter eller en växtvägg för att skapa en oas där du kan studera eller koppla av.
 2. Skapa ett tema: Du kan också välja en viss typ av växt eller ett tema som du vill skapa och bygga din grön inredning runt det.
 3. Montera växtväggen: Om du vill skapa en växtvägg, sök efter professionella installatörer som kan hjälpa dig med att montera väggpanelerna.
 4. Använd belysning: Komplettera dina konstväxter med riktigt bra belysning för att skapa en stämningsfull atmosfär.
 5. Mixa och matcha: Blanda konstväxter och riktiga växter för en realistisk och varierad insats.

Att ha konstväxter och växtväggar i ditt hem är ett bra alternativ när du inte kan ha riktiga växter. Fördelarna inkluderar lågt underhåll, ingen risk för allergier, och långvarigt liv. Växtväggar ger också en avkopplande miljö med gröna växter inomhus och en känsla av att vara utomhus och att förbättra luftkvaliteten. Så, oavsett om du väljer konstväxter eller en växtvägg, är det enkelt att skapa en oas hemma där du kan koppla av och studera i lugn och ro.