Utbilda dig till inredningsdesigner

Utbilda dig till inredningsdesigner

Är inredning din passion? Vill du arbeta som professionell inredningsarkitekt, designa och inreda rum, ytor och miljöer? Som inredare eller inredare engagerar du dig i att skapa vackra och funktionella miljöer.

Inredning är ett spännande och brett bransch- och yrkesfält, och ett av de mest dynamiska, kreativa och ekonomiskt lukrativa områdena inom möbler och inredning.

En inredningsutbildning eller inredningsdesigner öppnar dörrar till en mängd olika yrkesroller och karriärmöjligheter inom inredning.

Vad gör en inredningsdesigner?

En inredningsarkitekt eller inredare planerar, koordinerar och leder inredningsprojekt. Inredning är en mångfacetterad yrkesroll som innefattar konceptutveckling, rymd-, yt- och miljöplanering, platsbesiktningar, planering, utredningar och kommunikation med inredningsprojektets intressenter, leverantörer samt bygg- och projekteringsentreprenörer.

Vad kan man jobba med om man är utbildad inredningsdesigner?

Efter en utbildning inom inredning, inredning eller inredningsarkitektur och design kan du arbeta i många spännande yrkesroller som inredningsarkitekt, inredningsarkitekt eller inredningsarkitekt i privata eller offentliga miljöer som kontor, hotell, utställningar etc. lärare, produktionsdesigner eller visuell merchandising för tv, teater, film.

På inredningskontor, arkitektkontor, bygg- och bostadsbolag, utställningar och
Mässor, eventföretag, tv, teatrar, filmbolag. Många väljer även att arbeta som frilansare för konsultuppdrag kring inredningsprojekt.