Utbilda dig till kostrådgivare och PT

Utbilda dig till kostrådgivare och PT

Är träning och hälsa din stora passion och vill du kombinera jobb med nöje och samtidigt hjälpa andra. I så fall kan kostrådgivare och personlig tränare vara yrket för dig. Som kostrådgivare och personlig tränare är du den hjälpande handen, du är stödet, du är träningsexperten och den drivna entreprenören. Svenska näringsakademin har utbildningar både inom kostrådgivning och personlig träning. Eftersom att allt fler människor får upp ögonen för hur mycket kost faktiskt påverkar och vilka risker man löper om man inte sköter kosten så ökar efterfrågan av kompetens inom området.

Kostrådgivarutbildning

Att utbilda sig som kostrådgivare och bli diplomerad och licensierad kostrådgivare kan vara ett klokt beslut, speciellt om du brinner för kost och hälsa. Hos Svenska näringsakademin kan du välja att gå utbildningen på plats i Sverige eller utomlands på bland annat Playitas men utbildning går även att tas på distans. Utbildningen på distans är uppdelad i olika delar med ett antal inlämningsuppgifter.

Personlig tränare

Likt som vid kostrådgivarutbildning så erbjuder Svenska näringsakademin att utbildning görs på distans men så väl som på plats. Det är då du som själv väljer egen takt det ska ta då du läser all teori själv. Du genomför sedan ett prov och utför till slut en praktisk del hos en handledare på plats.