Vad behöver du till poolen

Vad behöver du till poolen

Som alla nog vet så finns det ett dussintal olika tillbehör till poolen, men vad är egentligen nödvändigt att ha till poolen och vad måste du ha till din pool? 

Jo det som är allra viktigast är att ha en ren pool och för det så behöver du något som renar din pool. Det finns många olika sätt att rengöra poolen på, det allra vanligaste är att ha en poolpump med ett sandfilter i för att rena bort smuts och bakterier från poolen. Men räcker det verkligen bara med ett sandfilter? Det får man bestämma själv dock så är det väldigt bra att använda någon kemisk rengöring i poolen som klor. Klor används ofta för att döda bakterier, klor finns ofta i simhallens pooler men används ofta för rengöring hemma också. För mycket klor i poolen är inte farligt om du inte sväljer vattnet men kan klia på kroppen efteråt om du inte duschat noggrant. 

Det finns en rad andra sätt att rengöra poolen på. UV-rening är ett simpelt och snabbt sätt att rengöra poolen på och de dödar alla bakterier i poolen, tyvärr så är en UV-renare väldigt dyr i inköp och kan kosta upp mot 40 000kr. Har du en stor pool så är det värt att köpa en pooldamsugare med UV-renare inbyggt.